تغییر سهام سهامداران عمده /عقب گرد دلار و طلا پا به پای بورس
همزمان با عقبنشینی ۸۸/ ۱درصدی شاخص کل بورس تهران، سهامی به ارزش ۳۹۵میلیارد و ۳۴۱میلیون تومان در مسیر حقیقی به حقوقی جابهجا شد. رقمی که بیشترین خالص خروج حقیقیها از ۲۲ آذرماه بود و حالا ۱۲ روز پیاپی است که حقیقیها در مسیر خروج گام برمیدارند. در این روز تنها سه گروه انتشار و چاپ، حملونقل و محصولات فلزی بودند که هرچند کممقدار اما وارد لیست خرید سهامداران خرد شدند. در مقابل شاهد خروج این دسته از معاملهگران از ۳۳ صنعت بودیم.
بیشترین خالص فروش حقیقیها اما در زیرمجموعههای گروه فلزات اساسی به میزان ۹۶میلیارد و ۱۵۴میلیون تومان رقم خورد. پس از آن نوبت به پتروشیمیها رسید تا شاهد خروج ۶۷میلیارد تومانی سهامداران حقیقی باشند. دو گروه فرآوردههای نفتی و شرکتهای چندرشتهای صنعتی نیز در روندی مشابه جمعا انتقال سهامی به ارزش ۶۷میلیارد تومان در مسیر حقیقی به حقوقی را تجربه کردند.
در روزی که شاخص کل بورس تهران با افت ۸۸/ ۱درصدی مواجه شد، از ۳۳۵ نماد معامله شده، قیمت پایانی ۳۵ سهم (۱۰درصد) مثبت بود و در مقابل ۲۹۲ سهم (۸۷درصد) در سطوح منفی دادوستد شدند.
در این بازار ۱۳ نماد (۴درصد) صف خریدی به ارزش ۲۸میلیارد تومان تشکیل دادند اما در مقابل شاهد شکلگیری صف فروش در ۶۶ نماد بورسی (۲۰درصد) به ارزش ۱۰۸میلیارد تومان بودیم.
در فرابورس ایران اما در روزی که آیفکس کاهش ۴/ ۱درصدی را ثبت کرد، ۱۴۲ نماد معامله شدند که در این میان قیمت ۱۲ سهم (۸درصد) مثبت و ۱۲۳ سهم (۸۷درصد) منفی بود. در این بازار ۳ نماد (۲درصد) صف خریدی به ارزش ۱۱میلیارد تومان تشکیل دادند و در مقابل شاهد شکلگیری صف فروش در ۳۷ نماد فرابورسی (۲۶درصد) به ارزش ۶۱میلیارد تومان بودیم.
بازار پایه نیز روز گذشته میزبان دادوستد ۱۳۸ نماد بود. در این میان ۴۰ سهم (۲۹درصد) مثبت ماندند و در مقابل شاهد ۸۶ سهم (۶۲درصد) در محدوده منفی بودیم. در این بازار نیز ۲۱ نماد (۱۵درصد) صف خریدی به ارزش ۴۳میلیارد تومان شکل دادند و صف فروش در این بازار به ۶۵ نماد (۴۷درصد) با ارزشی بالغ بر ۲۴۱میلیارد تومان اختصاص پیدا کرد.
در بین صنایع بازار بیشترین ارزش معاملات به گروههای «محصولات شیمیایی» « خودرو و ساخت قطعات» « فلزات اساسی» «فرآورده های نفتی» اختصاص داشت و در بین شرکتها نیز، نمادهای «خودرو » «فملی» «فولاد» «شبندر» «خساپا» «شتران» «فرابورس» «شپنا» بیشترین ارزش معاملات را به نام خود ثبت کردند. در این میان نمادهای « خودرو » «خساپا» «وبصادر» «خپارس» « خگستر» بیشترین حجم معاملات را شاهد بودند.
در بین صنایع بازار بیشترین ورود پول حقیقی به گروههای «قند و شکر» «رایانه و فعالیتهای وابسته» اختصاص داشت و در مقابل بیشترین خروج پول حقیقی را گروههای « فلزات اساسی» «محصولات شیمیایی» «فرآورده های نفتی» به نام خود ثبت کردند.
در بین شرکتها، نمادهای «قنقش» «توسن» «خاور» «نوری» «کاما» بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند و در مقابل نمادهای «فملی» «وگردش» «شپنا» «وغدیر» «فجهان» بیشترین خروج پول حقیقی را به نام خود ثبت کردند.
نمادهای « ختوقا» « تاپکیش» «شپلی» ورود پول هوشمند و «فرابورس» «کالا» «تپکو» خروج پول هوشمند داشتند.
برای خواندن مصاحبه با کارشناسان روی گفتگو و مصاحبه کلیلک کنید.
گزارشات روزانهی بازار سرمایه در گزارش روز بخوانید.
مزایای سرمایهگذاری در صندوقها چیست؟ آموزش بورس را در مقالات آموزشی بخوانید.