تغییر سهام سهامداران عمده /روند خنثی نمادهای برجامی
اینکه چرا سرمایهگذاران با خروج از صنایع برجامی به سمت صنایع پتروشیمی و پالایشی متمایل شدند و غالبا نسبت به گروههای کامودیتیمحور نظیر فلزات اساسی بیتوجه بودند نیز موضوعی است که جای بحث دارد. اکنون توجه به سهام پتروشیمی بهویژه اورهایها همزمان با اوجگیری نرخ نفت، گاز و اوره در بازار جهانی زمینه مساعدی را در راستای تعدیل مثبت سودآوری شرکتهای این گروه و سایر نمادهای معاملاتی زیرمجموعه آن فراهم کرده است. آنگونه که آمارها نشان میدهد، بهای هر تن اوره فوب خلیجفارس در سررسیدهای مارس، هفته گذشته با رشد بیش از 25درصدی به 5/ 722دلار رسید. همزمان با این جهش قیمتی زمزمههایی نیز از انعقاد قراردادهای فروش اوره به هندوستان و برزیل به گوش میرسد که در افزایش اقبال به سهام مذکور بیتاثیر نبود. از این رو روز شنبه نیز نماد معاملاتی «شپدیس» در شاخص بورس تهران و نماد «زاگرس» در نماگر فرابورس ایران بیشترین تاثیر مثبت را اعمال کردند. در این میان نباید فراموش کرد که افزایش چند درصدی قیمت نفت در بازارهای جهانی موضوعی است که زیر ذرهبین معاملهگران قرار دارد.
شاخص کل بورس 7 امین روز از اسفند ماه را با افت 5 هزار و 513 هزار واحد معادل 0.43 درصد به پایان رساند و در سطح 1 میلیون و 282 هزار واحد به کار خود پایان داد. این شاخص بورسی استارت کار خود را با کاهش ارزش آغاز کرد بطوریکه در 15 دقیقه ابتدایی 1،310 واحد منفی شد و در ادامه شاهد قدرت بیشتر فروشندگان در کلیت بازار و هیجان در فروش سهام ریالی بودیم . هر چند که خریداران در برخی نمادهای کوچک و پتروشیمیها و فلزیها قویتر ظاهر شدند. شاخص هم وزن نیز با تغییر روند صعودی به نزولی در همان شروع بازار مسیر نزولی خود را در پیش گرفت و با 798 واحد افت در جایگاه 329 هزار واحد متوقف شد.
در بین صنایع بازار بیشترین ارزش معاملات به گروههای « خودرو و ساخت قطعات » «فلزات اساسی» « بانک و مؤسسات اعتباری » « محصولات شیمیایی » اختصاص داشت و در بین شرکتها نیز، نمادهای «خودرو» «فزر» «وبملت» «خساپا» «تجلی » «فولاد» «فملی» بیشترین ارزش معاملات را به نام خود ثبت کردند.
در بین صنایع بازار بیشترین حجم معاملات به گروههای « خودرو و ساخت قطعات » « بانک و مؤسسات اعتباری » « فلزات اساسی » « فرآوردههای نفتی » اختصاص داشت و در بین شرکتها نیز، نمادهای «خودرو» «تجلی» «خساپا» «وبملت» «خپارس » «وتجارت» «خگستر» «خبهمن» بیشترین حجم معاملات را به نام خود ثبت کردند.
در بین شرکتها نیز، نمادهای « آریان» «شپدیس» «فباهنر» «شکام» «فزر» از بیشترین حمایت حقیقیها برخوردار بودند و در مقابل نمادهای «وبملت» «تجلی» « بپاس » « وپارس» «حکشتی» بیش از همه در حمایت حقوقیها بودند.
برای خواندن مصاحبه با کارشناسان روی گفتگو و مصاحبه کلیلک کنید.
گزارشات روزانهی بازار سرمایه در گزارش روز بخوانید.
مزایای سرمایهگذاری در صندوقها چیست؟ آموزش بورس را در مقالات آموزشی بخوانید.