به گزارش پاداش،از تعیین و تکلیف ریاست جمهوری آمریکا با پیروزی دونالد ترامپ می‌توان به عنوان حذف یک ریسک قابل تامل در بازار سرمایه کشور نام برد. در شرایطی که معامله‌گران بورسی نتایج منفی این انتخابات را از مدت‌ها پیش در محاسبات خود لحاظ کرده بودند و به نوعی این مهم در جریان عرضه سهام پیشخور شده بود اما اکنون مشاهده می‌شود که سمت تقاضا با تحرک جدی همراه است.

به باور کارشناسان بازار سرمایه قطعیت در بازار ارز توافقی دیگر موضوع حائز اهمیتی است که می‌تواند با حذف ریسک‌های سیستماتیک به عنوان عاملی اساسی در راستای بهبود عملکرد صنایع دلاری کشور در نظر گرفته شود. در چنین شرایطی طبعا صنایع دلار محور که مدت‌ها زیر تیغ برنده سیاست‌های دستوری قرار داشتند، حال با بازار ارز توافقی (در صورت عدم مداخله بانک مرکزی در کانالیزه‌کردن قیمت‌ها) می‌توانند به جبران زیان‌های گذشته بپردازند.

در این فضا، زمزمه‌هایی در بازار سهام مبنی بر بازگشت دامنه نوسان به مثبت و منفی 5 درصد به گوش می‌رسد. این مهم در صورت عملیاتی شدن طبعا سیگنال بازگشت آرامش به اقتصاد و کم رنگ شدن تنش‌های سیاسی را به معامله‌گران اقتصادی ارسال خواهد کرد.

در این میان نباید فراموش کرد که سفر روز چهارشنبه رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران نیز می‌تواند به عنوان دیگر سیگنال مثبت در حوزه سیاست خارجه در نظر گرفته شود. اساسا چنین رفت و آمد‌هایی را بازار به طور دقیق رصد و بر اساس نتایج آن اقدامات آتی را محاسبه و پیاده‌سازی می‌کند.

مدتی می‌شود که سیاست‌گذار به طور مرتب در حال افزایش نرخ ارز در سامانه نیما است اما به دلیل ریسک‌های متنوع اقتصادی و سیاسی، معامله‌گران بورسی در چند وقت اخیر وزن چندانی به این مهم ندادند. اکنون که این نرخ (نیما) در آستانه فتح کانال 50 هزار تومانی قرار گرفته است مشاهده می‌شود که توام با فروکش کردن ریسک‌های سیستماتیک، بازار نیم نگاهی هم به اثرات مثبت این رویداد در فضای اقتصادی کشور دارد.

فارغ از این موارد، شب گذشته فرزین رئیس کل بانک‌ مرکزی تا حدودی سیاست انتشار گواهی سپرده 30 درصدی که به باور کارشناسان اقتصادی زیان قابل توجهی به بازار سرمایه تحمیل کرد را با تعدیلاتی همراه ساخت به طوری که در مقررات جدید نرخ سود گواهی سپرده به ۲۵ درصد کاهش پیدا می‌کند. عقب‌نشینی بانک مرکزی در حالی به وقوع پیوست که به اعتقاد کارشناسان بازار سرمایه، سیاست‌گذار سودای کاهش نرخ بهره را در اقتصاد کشور در سر دارد اما اساسا تغییر در نرخ گواهی سپرده هیچ ارتباطی با نرخ بهره در فضای واقعی اقتصاد نخواهد داشت. این اقدام حتی پالس کاهشی را هم به نرخ بهره ارسال نمی‌کند. سیاست‌گذار با چنین تصوری طبعا در شرایطی که انتظارات تورمی بالاست، راه به جایی نخواهد بود و باید گستره تغییرات را بسط دهد.

باید توجه داشت، احتمال این که بانک مرکزی در ادامه با توجه به اثرات مثبت اقدامات (کاهش نرخ سود گواهی سپرده به ۲۵ درصد) در بازار سرمایه از مواضع غیر کارشناسی خود به طور مجدد کوتاه آید و موجبات بهبود عملکرد و افزایش سودآوری  بخش مولد اقتصاد کشور را فراهم کند دور از ذهن نخواهد بود.

در بورس تهران در شرایطی که 676 میلیارد تومان منابع حقیقی به گردونه معاملات بازار سهام وارد شده است، مشاهده می‌شود که صندوق‌های سهامی و مختلط هم با ارزش معاملات یک هزار و 205 هزار میلیارد تومانی بالغ بر 635 میلیارد تومان جذب سرمایه را تجربه کردند. امروز صندوق‌های درآمد ثابت توانستند با ارزش معاملاتی در محدوده 3 میلیارد تومانی، 621 میلیارد تومان خروج پول حقیقی را تجربه کردند.

.

امروز دماسنج بازار سهام با 35 هزار واحد افزایش در سطح 2 میلیون 89 هزار واحدی تثبیت شد. به رغم صعود 1.72 درصدی نماگر اصلی، معیار هم وزن بازار 1.64 درصد رشد را تجربه کرد و در سطح 676 هزار واحدی تثبیت شد. ارزش معاملات خرد در معیار سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی نیز در رقمی بالغ بر 3 هزار و 845 میلیارد تومانی قرار گرفت و یک هزار و 252 میلیارد تومان جریان نقد حقیقی وارد گردونه معاملات شد. ارزش معاملات در سطح کلیت بازار در رقمی بالغ بر 9 هزار و 714 میلیارد تومانی قرار گرفته است.

.

🔺در روز جاری برخی نمادهای معاملاتی نظیر فملی، فارس، نوری، شستا و وغدیر بیشترین تاثیر مثبت را در عملکرد شاخص کل بورس تهران داشتند. از طرفی نمادهایی همچون لبوتان، وآفری، خمحور، سیدکو و قمرو بیشترین تاثیر منفی را در عملکرد دماسنج اصلی بازار سهام اعمال کردند.

.

در بررسی فهرست برترین گروه‌های صنایع به لحاظ ارزش معاملات در بورس تهران، مشاهده می‌شود که صنایعی نظیر شیمیایی، کانه فلزی، فلزات اساسی رتبه‌های اول تا سوم را در حوزه ارزش معاملات به ترتیب 264، 136 و 130 (همگی میلیارد تومان) به خود اختصاص داده‌اند.

.

مقایسه صنایع

در ارزیابی عملکرد صنعت پتروشیمی بازار سهام، نماد معاملاتی شرنگی با کاهش 2.42 درصدی به قیمت 2 هزار و 20 تومان رسید. این شرکت دارای حجم معاملاتی 26 میلیون برگه سهمی و ارزش معاملاتی بالغ بر 53 میلیارد تومانی است. نماد معاملاتی نوری هم امروز با 3 درصد رشد به قیمت 19 هزار و 626 تومان رسید. این شرکت با حجم معاملاتی 2 میلیون برگه سهم و ارزش معاملاتی بالغ بر 51 میلیارد تومان همراه بود. نماد شپدیس با 3 درصد افزایش به قیمت 21 هزار و 733 تومان رسید. این شرکت با حجم معاملاتی 2 میلیون برگه سهم و ارزش معاملاتی بالغ بر 43 میلیارد تومان همراه بود.

در بررسی صنعت دارویی نیز نماد معاملاتی دعبید با 2.51 درصد رشد به قیمت 900 تومانی رسید. این شرکت با 11 میلیون برگه سهم ارزش معاملاتی در محدوده 10 میلیارد تومان را به ثبت رساند. از طرفی شرکت پخش هم با 2.99 درصد صعود و لمس قیمت 468 تومانی توانست با 15 میلیون برگه سهم و ارزش معاملاتی در سطح 7 میلیارد تومان را به خود اختصاص دهد. نماد معاملاتی درازک هم امروز با 2.53 درصد رشد به قیمت 852 تومان رسید. این شرکت با حجم معاملاتی 8 میلیون برگه سهم و ارزش معاملاتی بالغ بر 7 میلیارد تومان همراه بود.

کارشناس بازار : مسعود کریمی

 




واکنش بورس به پمپاژ اخبار مثبت چیست؟ /...
توسط مسعود کریمی 29 آبان 1403 ساعت 15:37
کدال خوانی با پاداش
توسط محمدباقر سلیمانی 29 آبان 1403 ساعت 08:35
موج خودرویی به سنگ سخت صمت برخورد...
توسط مسعود کریمی 28 آبان 1403 ساعت 15:59
کدال خوانی با پاداش
توسط محمدباقر سلیمانی 28 آبان 1403 ساعت 08:47