فرجام عرضه خودرو در بورس کالا چیست؟ / سیگنال اخبار به بورس
به گزارش پاداش، سرمایهگذاران بورسی چند روزی میشود که سوار بر موج صعودی در جریان معاملات سهام همچنان میتازند. در شرایطی که فعالان این بازار در محاصره اخبار مثبت داخلی احاطه شدهاند مشاهده میشود که جریان نقد از صندوقهای درآمد ثابت و صندوقهای با پشتوانه طلا میل بیشتری برای خروج از این بخش پیدا کردهاند. به باور کارشناسان بازار سرمایه جبران عقب ماندگی بازار سهام و در ادامه ورود به چرخه سودآوری با توجه به تغییر راهبرد سیاستگذار اقتصادی موضوع حائز اهمیتی است که میتواند در صورت تداوم به افزایش سودآوری نیز در این بخش منتهی شود.
عدم عرضه یا فروش قطره چکانی سهام از سوی سرمایهگذاران نهادی در شرایطی که شاهد هجوم جریان نقد و حضور در سمت خرید از سوی معاملهگران حقیقی بودیم در اغلب نمادهای معاملاتی تا ابتدای نیمه دوم بازار امروز ادامه پیدا کرد. در چنین شرایطی بخشی از نمادها قفل شدند. در نیمه دوم بازار اما حقوقیهایی که باید اقدام به فروش و اصطلاحا حمایت از سهام کنند با تغییر راهبرد معاملهگری اقدام به عرضه سهام کردند.
در میانههای بازار خبری منتشر شد مبنی بر این که شورای امنیت داخلی کابینه رژیم صهیونیستی با تصویب رویکرد پیشنهادی برای توافق در لبنان به کار خود پایان داده است. این سیگنال سریعا به بازار ارز تهران نیز ارسال شد به نحوی که اسکناس آمریکایی تا سطح 67 هزار و 100 تومانی (تا لحظه تنظیم این گزارش) کاهش پیدا کرد. طلای 18 عیار در محدوده 4 میلیون 300 هزار تومان و سکه امامی تا سطح 48 میلیون تومان کاهش پیدا کرد. این مهم توانست جریان خروج پول را از صندوقهای سرمایهگذاری با پشتوانه طلا تشدید کند به نحوی که 390 میلیارد تومان پول حقیقی از یونیتهای سرمایهگذاری کالایی فرار کرد.
از نکات حائز اهمیت داد و ستدهای روز جاری میتوان به رکوردشکنی ارزش معاملات خرد اشاره کرد. این معیار بورسی برای نخستین بار در سال جاری توانست تا سطح 7 هزار و 898 میلیارد تومانی افزایش پیدا کند. دقیقا در شرایطی که شاهد ایجاد رونق در سمت تقاضا هستیم، به طور مجدد اعمال خاموشیهای منظم و برنامهریزی شده برق در سراسر کشور آغاز شده است. به باور برخی از کارشناسان بازار سرمایه در صورتی که گستره قطعیها به صنایع و شرکتهای بورسی کشیده شود طبعا این مهم همانند ترمز در جریان صعود قیمت سهام عمل خواهد کرد.
در شب گذشته حسین عبده تبریزی از جزئیات مهم جلسه در دفتر رئیسجمهور با اقتصاددانان در خصوص عرضه خودرو خبر داد. به گفته او، بخشی از حاضران در جلسه قاطعانه معتقد بودند که در شرایط فعلی حتما بهتر است خودرو در بورس کالا معامله شود. در این میان بر خلاف اظهارات اتابک وزیر صمت که معتقد است خودرو نباید در بورس کالای ایران عرضه شود، اما اغلب نمایندگان مجلس در اظهار نظرهای مختلف از ضرورت اجرای این مهم خبر دادهاند. به تازگی نیز شمسالدین حسینی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از جلسه روز سهشنبه هفته جاری با وزیر صمت خبر داد. با داغ شدن خبر ورود خودرو به بورس کالا، گمانهزنیهایی مبنی بر عرضه این محصول تا اواسط آذر ماه نیز به گوش میرسد. با توجه به جلسه اقتصاددانان با پزشکیان و ارزیابی معایب قیمتگذاری دستوری احتمال ورود خودرو به بورس کالا قوت گرفته است.
به هر ترتیب در بورس تهران در شرایطی که 392 میلیارد تومان منابع حقیقی از گردونه معاملات بازار سهام خارج شده است، مشاهده میشود که صندوقهای سهامی و مختلط هم با ارزش معاملات 2 هزار و 614 میلیارد تومانی بالغ بر 255 میلیارد تومان فرار سرمایه را تجربه کردند. امروز صندوقهای درآمد ثابت با ارزش معاملاتی در محدوده 6 هزار و 112 میلیارد تومانی شاهد خروج 319 میلیارد تومان پول حقیقی بودند.
امروز دماسنج بازار سهام با 36 هزار 871 واحد افزایش در سطح 2 میلیون 126 هزار واحدی تثبیت شد. به رغم صعود 1.76 درصدی نماگر اصلی، معیار هم وزن بازار 1.2 درصد افزایش را تجربه کرد و در سطح 684 هزار واحدی تثبیت شد. ارزش معاملات خرد در معیار سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی نیز در رقمی بالغ بر 7 هزار و 898 میلیارد تومانی قرار گرفت و 65 میلیارد تومان جریان نقد حقیقی از گردونه معاملات خارج شد. ارزش معاملات در سطح کلیت بازار در رقمی بالغ بر 14 هزار و 57 میلیارد تومانی قرار گرفته است.
در روز جاری برخی نمادهای معاملاتی نظیر فولاد، فملی، فارس، پارسان و شستا بیشترین تاثیر مثبت را در عملکرد شاخص کل بورس تهران داشتند. از طرفی نمادهایی همچون فولاژ ،کگل، وپخش، سدشت و فاسمین بیشترین تاثیر منفی را در عملکرد دماسنج اصلی بازار سهام اعمال کردند.
در بررسی فهرست برترین گروههای صنایع به لحاظ ارزش معاملات در بورس تهران، مشاهده میشود که صنایعی نظیر فلزات اساسی، بانکها، خودرو رتبههای اول تا سوم را در حوزه ارزش معاملات به ترتیب 679، 521 و 372 (همگی میلیارد تومان) به خود اختصاص دادهاند.
مقایسه صنایع
در ارزیابی عملکرد صنعت ساختمانی بازار سهام، نماد معاملاتی ثفارس با افزایش 2.02 درصدی به قیمت 2 هزار و 626 تومان رسید. این شرکت دارای حجم معاملاتی 30 میلیون برگه سهمی و ارزش معاملاتی بالغ بر 80 میلیارد تومانی است. نماد معاملاتی ثشاهد هم امروز با 1.45 درصد رشد به قیمت 911 تومان رسید. این شرکت با حجم معاملاتی 30 میلیون برگه سهم و ارزش معاملاتی بالغ بر 27 میلیارد تومان همراه بود. نماد ثاخت با 2.74 درصد افزایش به قیمت 408 تومان رسید. این شرکت با حجم معاملاتی 59 میلیون برگه سهم و ارزش معاملاتی بالغ بر 24 میلیارد تومان همراه بود.
در بررسی صنعت سیمانی نیز نماد معاملاتی سصوفی با 2.96 درصد رشد به قیمت 4 هزار و 834 تومانی رسید. این شرکت با 3 میلیون برگه سهم ارزش معاملاتی در محدوده 15 میلیارد تومان را به ثبت رساند. از طرفی شرکت سفارس هم با 2.89 درصد صعود و لمس قیمت 3 هزار و 708 تومانی توانست با 2 میلیون برگه سهم و ارزش معاملاتی در سطح 8 میلیارد تومان را به خود اختصاص دهد. نماد معاملاتی ستران هم امروز با 2.84 درصد رشد به قیمت 544 تومان رسید. این شرکت با حجم معاملاتی 12 میلیون برگه سهم و ارزش معاملاتی بالغ بر 6 میلیارد تومان همراه بود.
کارشناس بازار : مسعود کریمی
بورس بازار سهام شاخص سازمان بورس اقتصاد سهام شرکت بورس بورس تهران بورس بازار سهام شاخص سازمان بورس اقتصاد سهام شرکت بورس بورس تهران