به گزارش پاداش، سرمایه‌گذاران بورسی در حالی به استقبال معاملات روز جاری رفتند که سوار بر موج هیجان در جریان معاملات بازار سهام در چند روز گذشته سودآوری مطلوبی را از محل افزایش قیمت‌ها تجربه کردند. در عین حال طی 2 روز معاملاتی اخیر نیز تا حدودی شاهد استراحت قیمتی در برخی از نمادهای معاملاتی بودیم. در این بین باید توجه داشت که برخی از معامله‌گران پر قدرت نیز اقدام به رنج کشی در نماد شرکت‌های مورد توجه بازار کردند. به باور کارشناسان بازار سرمایه معامله‌گران بورسی می‌بایست به دقت تمایز بین استراحت قیمتی یا رنج‌کشی برخی از حقوقی‌ها را در حوزه تعدیل قیمت سهام مورد رصد قرار دهند.

آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام امروز به موضوع FATF اشاره کرد و گفت: از ۴۲ قانون اف‌ای‌تی‌اف ۴۰ مورد آن در کشور اجرا می‌شود. باوجود تحریم‌ها اف‌ای‌تی‌اف و سوئیفت اثرگذاری خاصی ندارد. این مهم در حالی مطرح شد که دولت مدتی می‌شود FATF را در دستور کار خود قرار داده و در انتظار واکنش مجمع نسبت به این مهم است. به باور برخی از کارشناسان اقتصادی عضویت در گروه ویژه اقدام مالی از جمله موارد حائز اهمیتی است که می‌تواند به افزایش تعامل با اقتصاد جهان منتهی شود. در حقیقت از چنین بستری جریان نقل و انتقال پول در حوزه واردات و صادرات نیز تسهیل خواهد شد. چنین رویدادی طبعا واکنش مثبت معامله‌گران بورسی را در پی خواهد داشت چرا که به طور مشخص سودآوری شرکت‌ها را نشانه می‌رود. در این میان باید توجه داشت که در روز جاری همتی وزیر اقتصاد هم از منافع کشور در نتیجه رسیدن FATF خبر داد.

امروز در حالی نامه افزایش نرخ برق در بازار سهام منتشر شد که براساس فرمول جدید نرخ برق 21.5 درصد بهای تمام شده برق (فرمول ECA) تعیین شد. با این فرمول سقف نرخ برق در سال جاری 162 تومان خواهد بود. نرخ قبلی 106 تومان بود که به معنای رشد 53 درصدی نرخ انرژی است. در پی چنین رویدادی صنعت نیروگاهی در بورس با اقبال معامله‌گران همراه شد و توانست با افزایش نرخ فعالیت خود را به پایان برساند.

از طرفی در صنعت خودرو نیز شاهد صف‌نشینی خریداران بودیم. هر چند وزیر صمت با ورود خودرو به بورس کالا مخالفت کرده بود اما آن طور که به نظر می‌رسد سرمایه‌گذاران بورسی در محاسبات خود وزن چندانی به اظهارات اتابک ندادند و همچنان پر قدرت در جبهه خرید خودرویی‌ها فعالیت کردند.

امروز پیش از شروع داد و ستدها در بورس تهران نرخ دلار سامانه نیما در سطح 50 هزار و 190 تومان قیمت‌گذاری شد و در میانه بازار نیز نرخ سود اغلب اوراق اخزا وارد کانال 30 درصدی شد. رشد دلار نیمایی و کاهش تب تند اخزا را می‌توان در زمره دیگر محرک‌های مثبت بورس تهران در نظر گرفت.

در حال حاضر اسکناس آمریکایی در بازار آزاد در رقم 68 هزار 350 تومان و سکه امامی در محدوده 50 میلیون و 920 هزار تومان و طلای 18 عیار 4 میلیون و 386 هزار تومان (تا لحظه تنظیم این گزارش) معامله می‌شوند.

در شرایطی که 600 میلیارد تومان منابع حقیقی به گردونه معاملات بازار سهام وارد شده است، مشاهده می‌شود که صندوق‌های سهامی و مختلط هم با ارزش معاملات یک هزار و 995 میلیارد تومانی بالغ بر 7.5 میلیارد تومان فرار سرمایه را تجربه کردند. امروز صندوق‌های درآمد ثابت توانستند با ارزش معاملاتی در محدوده 9 هزار و 896 میلیارد تومانی، 519 میلیارد تومان پول حقیقی جذب کنند.

.

امروز دماسنج بازار سهام با 13 هزار و 367 واحد افزایش در سطح 2 میلیون 146 هزار واحدی تثبیت شد. به رغم صعود 0.63 درصدی نماگر اصلی، معیار هم وزن با 0.8 درصد رشد همراه شد تا سطح 691 هزار واحدی توانست پیشروی کند. ارزش معاملات خرد در معیار سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی نیز در رقمی بالغ بر 5 هزار و 670 میلیارد تومانی قرار گرفت و 80 میلیارد تومان جریان نقد حقیقی به گردونه معاملات وارد شد. ارزش معاملات در سطح کلیت بازار در رقمی بالغ بر 15 هزار و 566 میلیارد تومانی قرار گرفته است.

.

در روز جاری برخی نمادهای معاملاتی نظیر فارس شستا فولاد شپنا و شبندر بیشترین تاثیر مثبت را در عملکرد شاخص کل بورس تهران داشتند. از طرفی نمادهایی همچون پارسان فولاژ شپدیس وپارس و تاصیکو بیشترین تاثیر منفی را در عملکرد دماسنج اصلی بازار سهام اعمال کردند.

.

در بررسی فهرست برترین گروه‌های صنایع به لحاظ ارزش معاملات در بورس تهران، مشاهده می‌شود که صنایعی نظیر فلزات اساسی، بانک‌ها، شیمیایی رتبه‌های اول تا سوم را در حوزه ارزش معاملات به ترتیب 327، 255 و 248 (همگی میلیارد تومان) به خود اختصاص داده‌اند.

.

مقایسه صنایع

در ارزیابی عملکرد صنعت فلزات بازار سهام، نماد معاملاتی فولاد با افزایش 0.81 درصدی به قیمت 450 تومان رسید. این شرکت دارای حجم معاملاتی 206 میلیون برگه سهمی و ارزش معاملاتی بالغ بر 92 میلیارد تومانی است. نماد معاملاتی فباهنر هم امروز با 1.42 درصد افت به قیمت 623 تومان رسید. این شرکت با حجم معاملاتی 96 میلیون برگه سهم و ارزش معاملاتی بالغ بر 59 میلیارد تومان همراه بود. نماد فملی بدون هیچ تغییر قیمتی در سطح 653 تومان تثبیت شد. این شرکت با حجم معاملاتی 84 میلیون برگه سهم و ارزش معاملاتی بالغ بر 55 میلیارد تومان همراه بود.

در بررسی صنعت پالایشی نیز نماد معاملاتی شبندر با 2.55 درصد رشد به قیمت 684 تومانی رسید. این شرکت با 114 میلیون برگه سهم ارزش معاملاتی در محدوده 78 میلیارد تومان را به ثبت رساند. از طرفی شرکت شپنا هم با 2.36 درصد صعود و لمس قیمت 333 تومانی توانست با 94 میلیون برگه سهم و ارزش معاملاتی در سطح 31 میلیارد تومان را به خود اختصاص دهد. نماد معاملاتی شسپا هم امروز با 2.87 درصد افزایش به قیمت 487 تومان رسید. این شرکت با حجم معاملاتی 21 میلیون برگه سهم و ارزش معاملاتی بالغ بر 10 میلیارد تومان همراه بود.

کارشناس بازار : مسعود کریمی

 

 




واکنش بورس به پمپاژ اخبار مثبت چیست؟ /...
توسط مسعود کریمی 29 آبان 1403 ساعت 15:37
کدال خوانی با پاداش
توسط محمدباقر سلیمانی 29 آبان 1403 ساعت 08:35
موج خودرویی به سنگ سخت صمت برخورد...
توسط مسعود کریمی 28 آبان 1403 ساعت 15:59
کدال خوانی با پاداش
توسط محمدباقر سلیمانی 28 آبان 1403 ساعت 08:47