اوراق بهادار سازی ارز دیجیتال در دستور کار سازمان بورس قرار گرفت / تغییر پارادایم در بازار سرمایه؟
به گزارش پاداش، امروز در حالی معاملهگران بورسی به مصاف داد وستدهای روز جاری در بازار سهام رفتند که در سطح منطقه سرعت تحولات میدانی به شدت بالاست. مخالفان مسلح سوری در شرایطی دامنه پیشروی استراتژیک خود را گسترش میدهند که رایزنی و تبادل نظر در نشست دوحه نیز در حال انجام است.
چنین رویدادی در منطقه تا حدودی معاملهگران بورسی را وارد فاز احتیاط کرد و باعث شد که به همین بهانه پس از کسب بازدهیهای قابل توجه در جریان خرید و فروش سهام تا حدودی شاخصهای سهامی در مسیر اصلاح قیمتی گام بردارند.
از جمله اتفاقات حائز اهمیت در داد و ستدهای امروز میتوان به رفتار حقوقیهای بازار اشاره کرد. در شرایطی که سهامداران خرد دست به ماشه فروش شدند و عمدتا راهبرد شناسایی سود را دنبال کردند، حقوقیهای بازار با بهرهبرداری از فرصت پیش آمده اقدام به بهبود پرتفوی خود کردند.
از دیگر موارد مهم میتوان به تصویب سند پیشنهادی بانک مرکزی با عنوان «چارچوب سیاستگذاری و تنظیمگری بانک مرکزی در حوزه رمزپولها» از سوی هیئت عالی بانک مرکزی اشاره کرد.
عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد با بیان این که اگر رمزارز به خنثیسازی تحریمها کمک کند از آن استقبال میکنیم و ادامه داد میخواهیم ارز دیجیتال را سازمان یافته کنیم نه محدود.
در واکنش به این اظهارات برخی به مالیاتگیری دولت از چنین فرایندی در ادامه اشاره کردند اما نباید فراموش کرد که نظمدهی و ایجاد بستر شفاف و قانونی در راستای بهرهبرداری از این بازار میتواند علاوه بر این که فرصت تازهای در زمینه سرمایهگذاری فراهم سازد بلکه میتواند با ایجاد سودآوری برای ذیالنفعان در حوزه مالیات نیز همانند سایر بازارها کمک حال دولت باشد.
حجتالله صیدی، رییس سازمان بورس نیز با بیان این که پیشتر در حوزه بازار سرمایه درباره رمز ارزها اقداماتی صورت گرفته که باید ادامه یابد، تصریح کرد: شروع آن با توکنایز کردن است و باید با این روش دارایی تعمیم داده شود. به گفته صیدی اوراق بهادار سازی ارز دیجیتال به عنوان ردیف دارایی باید انجام شود، بازار سرمایه ارزشگذاری را انجام خواهد داد و صندوقها در ارز دیجیتال حضور خواهند داشت.
اساسا تنوعدهی به زنجیره ابزارهای سرمایهگذاری در بازار سرمایه و حرکت به سمت ابزارهای نوین جهانی میتواند در صورت عدم ایجاد محدودیت از سوی متولیان امر به بسط جامعه سرمایهگذاری در فضای معاملاتی کشور منجر شود.
از دیگر وقایع حائز اهیمت در جامعه میتوان به انتقادات رئیس جمهور درباره عدم تایید FATF اشاره کرد که تجار و بازرگانان را با مشکلات عدیدهای مواجه ساخته است. از طرفی امروز عراقچی وزیر امورخارجه با وزیر امورخارجه ترکیه در دوحه دیدار و گفتوگو کرد.
اکنون اسکناس آمریکایی در بازار آزاد در رقم 71 هزار 320 تومان و سکه امامی در محدوده 51 میلیون و 390 هزار تومان (تا لحظه تنظیم این گزارش) معامله میشوند. طلای 18 عیار امروز 4 میلیون و 586 هزار تومان قیمت خورد. رشد روزانه نرخ سامانه نیما از محرکهای جدی بازار سهام برای شرکتهای صادرات محور در نظر گرفته میشود. آن طور که به نظر میرسد سیاستگذار قصد ایجاد توقف در مسیر نیما را ندارد. امروز نیما 53 هزار و 139 تومان قیمت خورد.
در شرایطی که یک هزار و 599 میلیارد تومان منابع حقیقی (با معیار سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی) از گردونه معاملات بازار سهام خارج شده است، مشاهده میشود که صندوقهای سهامی و مختلط هم با ارزش معاملات 4 هزار و 234 میلیارد تومانی بالغ بر 409 میلیارد تومان خروج سرمایه را تجربه کردند.
امروز دماسنج بازار سهام با 33 هزار واحد کاهش در سطح 2 میلیون 468 هزار واحدی تثبیت شد. به رغم نزول 1.32 درصدی نماگر اصلی، معیار هم وزن با 0.98 درصد کاهش همراه شد تا سطح 794 هزار واحدی عقبنشینی کرد. ارزش معاملات خرد در معیار سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی نیز در رقمی بالغ بر 13 هزار و 943 میلیارد تومانی قرار گرفت و یک هزار و 599 میلیارد تومان جریان نقد حقیقی از گردونه معاملات خارج شد.
در روز جاری برخی نمادهای معاملاتی نظیر رمپنا، وپاسار، میدکو، شبریز و وپارس بیشترین تاثیر مثبت را در عملکرد شاخص کل بورس تهران داشتند. از طرفی نمادهایی همچون فولاد، فملی، فارس، شستا و وغدیر بیشترین تاثیر منفی را در عملکرد دماسنج اصلی بازار سهام اعمال کردند.
در بررسی فهرست برترین گروههای صنایع به لحاظ ارزش معاملات در بورس تهران، مشاهده میشود که صنایعی نظیر بانکها، فلزات اساسی و خودرو رتبههای اول تا سوم را در حوزه ارزش معاملات به ترتیب 1733، 793 و 788 (همگی میلیارد تومان) به خود اختصاص دادهاند.
مقایسه صنایع
در ارزیابی عملکرد صنعت ساختمانی بازار سهام، نماد معاملاتی ثشاهد با رشد 2.62 درصدی به قیمت یک هزار و 215 تومان رسید. این شرکت دارای حجم معاملاتی 154 میلیون برگه سهمی و ارزش معاملاتی بالغ بر 187 میلیارد تومانی است. نماد معاملاتی ثفارس هم امروز با 2.88 درصد صعود به قیمت 2 هزار و 605 تومان رسید. این شرکت با حجم معاملاتی 56 میلیون برگه سهم و ارزش معاملاتی بالغ بر 148 میلیارد تومان همراه بود. نماد کیسون با 0.55 درصد افزایش در سطح 221 تومان تثبیت شد. این شرکت با حجم معاملاتی 228 میلیون برگه سهم و ارزش معاملاتی بالغ بر 50 میلیارد تومان همراه بود.
در بررسی صنعت سیمانی نیز نماد معاملاتی ستران با 2.48 درصد کاهش به قیمت 669 تومانی رسید. این شرکت با 25 میلیون برگه سهم ارزش معاملاتی در محدوده 17 میلیارد تومان را به ثبت رساند. از طرفی شرکت ساروم با 2.99 درصد کاهش در سطح 7 هزار و 82 تومانی توانست با 2 میلیون برگه سهم و ارزش معاملاتی در سطح 15 میلیارد تومان را به خود اختصاص دهد. نماد معاملاتی سهرمز هم امروز با 2.89 درصد افت به قیمت 4 هزار و 599 تومان رسید. این شرکت با حجم معاملاتی 2 میلیون برگه سهم و ارزش معاملاتی بالغ بر 13 میلیارد تومان همراه بود.
کارشناس بازار : مسعود کریمی
بورس تهران سازمان بورس و اوراق بهادار بازار سهام شاخص کل تحلیل تکنیکال شاخص کل اقتصاد صیدی بورس تهران سازمان بورس و اوراق بهادار بازار سهام شاخص کل تحلیل تکنیکال شاخص کل اقتصاد صیدی بورس تهران سازمان بورس و اوراق بهادار بازار سهام شاخص کل تحلیل تکنیکال شاخص کل اقتصاد صیدی