تابلوی ایست؛ مقابل سودآوری بورس
به گزارش پاداش، روز گذشته برگزاری جلسه همافزایی بانک مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار شد. این که در آینده شاهد انتشار گواهی سپرده ۳۰ درصدی دیگر نخواهیم بود و اساسا نرخهای جدید در سطوحی کمتر از 25 درصد قرار خواهند گرفت را میتوان به عنوان سیگنالی مهم از سوی بانک مرکزی به بازار سهام در نظر گرفت.
اما بر خلاف انتظاراتی که مبنی بر بهبود عملکرد صنایع و شرکتهای بورسی در پی انتشار خبر فوق برای معاملهگران ایجاد شد، در جریان داد و ستدهای روز جاری شاخص کل پس از 40 دقیقه نوسان در محدوده مثبت تابلو به یک باره با تغییر روند همراه شد و در ادامه شاهد چربش قدرت فروشندگان در بازار بودیم.
هر چند در مقیاس ارزش معاملات خرد شاهد ثبت رکورد دیگری در بازار هستیم، (دومین رکورد ارزش معاملات خرد در 20 ماه گذشته) که خود نشان از پویایی و چرخش جریان نقد در بین معاملهگران بازار را دارد اما آن طور که به نظر میرسد به رغم سیگنال مثبت کاهش نرخ بهره از سوی بانک مرکزی یا فروکش درگیری در سطح منطقه اما باز هم سرمایهگذاران ترجیح بر شناسایی سود میدهند.
به هر ترتیب امروز شاهد بازاری منفی بودیم و بخش عمده معاملهگرانی که طی چند وقت اخیر با هیجان دست به خرید سهام میزدند اکنون تا حدودی با فروکش عطش تقاضا همراه شدهاند و قشری دیگر اقدام به جابجایی سهام در ترکیب پرتفوی خود میکنند.
فارغ از این موارد، افزایش نرخ ارز حاصل از صادرات شرکتها که به طور روزانه از سوی بانک مرکزی اعلام میشود همچنان میتواند به عنوان موتور محرک صنایعی نظیر پتروشیمی، فلزات اساسی و پالایشیها در نظر گرفته شود.
برخی از فعالان اقتصادی معتقدند؛ در کنار پارامترهای مثبت و مطلوب اما در شرایط کنونی بحران انرژی در حوزه گاز و برق میتواند در ادامه گریبانگیر شرکتها و صنایع شود. اساسا خروج از مدار تولید به واسطه قطعیهای مکرر به طور مشخص در حوزه سودآوری ایجاد اختلال خواهد کرد. چرایی تابلوی ایست در مقابل سودآوری را میتوان در سیاست سنتی دولتها در حوزه مدیریت انرژی در سطح کشور جستجو کرد.
شنیدهها حکایت از تغییرات در هیات مدیره سازمان بورس در جلسه عصر امروز شورای عالی بورس دارد. به باور برخی از کارشناسان بازار سرمایه اساسا تغییر در ترکیب مدیران ارشد میتواند زمینه را برای ورود مدیرانی تازه نفس با رویکرد جدید فراهم سازد.
اکنون اسکناس آمریکایی در بازار آزاد در رقم 76 هزار و 750 تومان و سکه امامی در محدوده 55 میلیون و 570 هزار تومان (تا لحظه تنظیم این گزارش) معامله میشوند. طلای 18 عیار امروز 4 میلیون و 924 هزار تومان قیمت خورد. در روز سهشنبه نرخ دلار در سامانه بازار ارز توافقی 61 هزار و 752 تومان قیمت خورد.
در شرایطی که 2 هزار و 133 میلیارد تومان منابع حقیقی (با معیار سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی) از گردونه معاملات بازار سهام خارج شده است، مشاهده میشود که صندوقهای سهامی و مختلط هم با ارزش معاملات 7 هزار و 341 میلیارد تومانی بالغ بر 705 میلیارد تومان خروج سرمایه را تجربه کردند.
امروز دماسنج بازار سهام با 12 هزار واحد افت در سطح 2 میلیون 673 هزار واحدی تثبیت شد. به رغم نزول 0.46 درصدی نماگر اصلی، معیار هم وزن با 1.25 درصد کاهش همراه شد تا سطح 833 هزار واحدی عقبنشینی کرد. ارزش معاملات خرد در معیار سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی نیز در رقمی بالغ بر 17 هزار و 164 میلیارد تومانی قرار گرفت و 2 هزار و 133 میلیارد تومان جریان نقد حقیقی از گردونه معاملات خارج شد.
🔺در روز جاری برخی نمادهای معاملاتی نظیر فارس، پارسان، تاپیکو، میدکو و شبندر بیشترین تاثیر مثبت را در عملکرد شاخص کل بورس تهران داشتند. از طرفی نمادهایی همچون فولاد، شستا، وامید، کچاد و فملی بیشترین تاثیر منفی را در عملکرد دماسنج اصلی بازار سهام اعمال کردند.
در بررسی فهرست برترین گروههای صنایع به لحاظ ارزش معاملات در بورس تهران، مشاهده میشود که صنایعی نظیر فلزات اساسی، بانکها و فراوردههای نفتی رتبههای اول تا سوم را در حوزه ارزش معاملات به ترتیب 1501، 1173 و 1167 (همگی میلیارد تومان) به خود اختصاص دادهاند.
مقایسه صنایع
در ارزیابی عملکرد صنعت ساختمانی بازار سهام، نماد معاملاتی ثشاهد با افت 2.78 درصدی در سطح یک هزار و 364 تومان تثبیت شد. این شرکت دارای حجم معاملاتی 30 میلیون برگه سهم و ارزش معاملاتی بالغ بر 41 میلیارد تومانی است. نماد معاملاتی ثپردیس هم امروز با 2.58 درصد افزایش به قیمت 716 تومان رسید. این شرکت با حجم معاملاتی 49 میلیون برگه سهم و ارزش معاملاتی بالغ بر 35 میلیارد تومان همراه بود. نماد کیسون با 2.23 درصد نزول در سطح 224 تومان تثبیت شد. این شرکت با حجم معاملاتی 141 میلیون برگه سهم و ارزش معاملاتی بالغ بر 31 میلیارد تومان همراه بود.
در بررسی صنعت دارویی نیز نماد معاملاتی دیران با 0.47 درصد رشد به قیمت 647 تومانی رسید. این شرکت با 27 میلیون برگه سهم ارزش معاملاتی در محدوده 17 میلیارد تومان را به ثبت رساند. از طرفی شرکت دفارا با 2.98 درصد نزول در سطح 2 هزار و 928 تومانی قرار گرفت و توانست با 5 میلیون برگه سهم و ارزش معاملاتی در سطح 16 میلیارد تومان را به خود اختصاص دهد. نماد معاملاتی برکت هم امروز با 2.89 درصد کاهش به قیمت 399 تومان رسید. این شرکت با حجم معاملاتی 38 میلیون برگه سهم و ارزش معاملاتی بالغ بر 15 میلیارد تومان همراه بود.
کارشناس بازار : مسعود کریمی