به گزارش پاداش،

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در معاملات روز جاری تنها برای دقایقی توانست در محدوده مثبت حضور پیدا کند و تا پایان داد و ستدها در پی تشدید حجم فروشندگان، در بازه منفی به حرکت خود ادامه داد.

 در این میان به باور برخی از کارشناسان بازار سرمایه، با توجه به رشد چند وقت اخیر صنایع عمدتا دلاری محور بازار سهام، اکنون زمان اصلاح و شناسایی سود از سوی معامله‌گران فرا رسیده است، بنابراین توقف در مسیر صعود با رویکرد ذخیره‌سازی سود توام با وزن‌دهی ریالی به سبد سرمایه‌گذاری از جمله راهبردهای طبیعی از سوی جامعه سرمایه‌گذاران در نظر گرفته می‌شود.

آنچه که از آمار و ارقام پیداست؛ در نخسیتن روز معاملاتی هفته جاری شاهد ایجاد واگرایی میان شاخص‌ کل و شاخص هم وزن در بازار سهام هستیم. در حالی حرکت به سمت شرکت‌های کوچک و متوسط در دستور کار برخی از معامله‌گران قرار گرفته است که پیش از این عمده جهش شاخص به واسطه اهرم شاخص کل در جریان داد و ستدهای بازار صورت پذیرفت.

بهبود عملکرد و اوج‌گیری برخی از شاخص‌های سهامی در فرابورس را می‌توان به عنوان گواهی دیگر بر تغییر ریل سرمایه‌گذاری در بازار سهام در نظر گرفت.

امروز در حالی وارد دومین هفته معاملاتی بازار سهام شدیم که به باور برخی از فعالان بورسی، سرمایه‌گذاران فعال در بخش مولد اقتصاد کشور در انتظار 2 رویداد هستند. نخست، بازگشایی نماد معاملاتی پتروشیمی‌ها و دیگری بازگشت به دامنه نوسان 5 درصدی.

هر چند در فضای غیر رسمی عنوان می‌شود که سیاست‌گذار بازگشایی پتروشیمی‌ها را (به عنوان محرک اساسی در راستای جهش شاخص‌های سهامی تا محدوده 3 میلیون واحد) در قالب برگ برنده نزد خود نگاه داشته است و قصد دارد به عنوان سوخت جدید از این مهم طی روزهای آتی در بازار پرده‌برداری کند. اما با فرض چنین سناریویی نباید فراموش کرد که ممانعت از بازگشایی پتروشیمی‌ها با چنین رویکردی طبعا به زیان سرمایه‌گذارانی خواهد بود که می‌توانستند از روزهای پر رونق بازار عایدی مطلوبی را کسب کنند.

از سویی با توجه به کاهش ریسک‌های سیاسی و ایجاد ثبات در منطقه توام با حذف ریسک جنگ، اکنون بازگشت به دامنه سابق (مثبت و منفی 5 درصد) از جمله درخواست‌هایی بوده که از طرف سرمایه‌گذاران در بازار سهام به گوش می‌رسد. فارغ از این که سیاست‌گذار با ایجاد محدودیت سعی در مدیریت هیجانات وارده به معاملات بازار سهام داشت اما اکنون عدم بازگشت به سطوح قبلی می‌تواند سیگنال عدم اطمینان را به جامعه سرمایه‌گذاران ارسال کند.

در هفته جاری موضوعاتی نظر واگذاری خودروسازان و جهت‌گیری نرخ دلار می‌تواند در محاسبات آتی معامله‌گران تاثیر بسزایی داشته باشد.

اکنون اسکناس آمریکایی در بازار آزاد در رقم 81 هزار و 250 تومان و سکه امامی در محدوده 57 میلیون و 415 هزار تومان (تا لحظه تنظیم این گزارش) معامله می‌شوند. طلای 18 عیار امروز 5 میلیون و 212 هزار تومان خرید و فروش شد. نرخ دلار در سامانه بازار ارز توافقی 64 هزار و 595 تومان قیمت خورد.

در شرایطی که 384 میلیارد تومان منابع حقیقی (با معیار سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی) از گردونه معاملات بازار سهام خارج شده است، مشاهده می‌شود که صندوق‌های سهامی و مختلط هم با ارزش معاملات 6 هزار و 49 میلیارد تومانی بالغ بر 284 میلیارد تومان خروج سرمایه را تجربه کردند.

.

واگرایی شاخص‌ها

امروز دماسنج بازار سهام با 21 هزار واحد کاهش در سطح 2 میلیون 827 هزار واحدی تثبیت شد. به رغم نزول 0.75 درصدی نماگر اصلی، معیار هم وزن با 0.93 درصد رشد همراه شد و تا سطح 857 هزار واحدی پیشروی کرد. ارزش معاملات خرد در معیار سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی نیز در رقمی بالغ بر 16 هزار و 878 میلیارد تومانی قرار گرفت و 384 میلیارد تومان جریان نقد حقیقی از گردونه معاملات خارج شد.

.

 

بیشترین‌ها

در روز جاری برخی نمادهای معاملاتی نظیر پارسان، رمپنا، وتجارت، شیراز، خودرو بیشترین تاثیر مثبت را در عملکرد شاخص کل بورس تهران داشتند. از طرفی نمادهایی همچون فملی، فولاد، وغدیر، شستا، تاپیکو بیشترین تاثیر منفی را در عملکرد دماسنج اصلی بازار سهام اعمال کردند.

 

برترین‌ گروه‌های صنعت

در بررسی فهرست برترین گروه‌های صنایع به لحاظ ارزش معاملات در بورس تهران، مشاهده می‌شود که صنایعی نظیر خودرو، بانک‌ها و شیمیایی رتبه‌های اول تا سوم را در حوزه ارزش معاملات به ترتیب 1518، 1287 و 1056 (همگی میلیارد تومان) به خود اختصاص داده‌اند.

 

مقایسه صنایع

در ارزیابی عملکرد صنعت فلزات بازار سهام، نماد معاملاتی فولاد با افت 2.61 درصدی در سطح 596 تومان تثبیت شد. این شرکت دارای حجم معاملاتی 340 میلیون برگه سهم و ارزش معاملاتی بالغ بر 202 میلیارد تومانی است. نماد معاملاتی فملی هم امروز با 2.81 درصد کاهش به قیمت 796 تومان رسید. این شرکت با حجم معاملاتی 254 میلیون برگه سهم و ارزش معاملاتی بالغ بر 202 میلیارد تومان همراه بود. نماد ذوب با 2.11 درصد نزول در سطح 55 تومان تثبیت شد. این شرکت با حجم معاملاتی 2.8 میلیارد برگه سهم و ارزش معاملاتی بالغ بر 158 میلیارد تومان همراه بود.

در بررسی صنعت پالایشی نیز نماد معاملاتی شبندر با 0.48 درصد رشد به قیمت یک هزار و 57 تومانی رسید. این شرکت با 520 میلیون برگه سهم ارزش معاملاتی در محدوده 550 میلیارد تومان را به ثبت رساند. از طرفی شرکت شپنا  با 2.56 درصد نزول در سطح 536 تومانی قرار گرفت و توانست با 298 میلیون برگه سهم و ارزش معاملاتی در سطح 160 میلیارد تومان را به خود اختصاص دهد. نماد معاملاتی شتران هم امروز با 2.58 درصد افت به قیمت 325 تومان رسید. این شرکت با حجم معاملاتی 456 میلیون برگه سهم و ارزش معاملاتی بالغ بر 148 میلیارد تومان همراه بود.

کارشناس بازار : مسعود کریمی

 




چربش قدرت خرید در بورس...
توسط مسعود کریمی 12 دی 1403 ساعت 15:58
کدال خوانی با پاداش
توسط محمدباقر سلیمانی 12 دی 1403 ساعت 08:37
همتی ناجی بورس تهران...
توسط مسعود کریمی 11 دی 1403 ساعت 15:47
از اصلاح بورس تا سرگیجه...
توسط مسعود کریمی 10 دی 1403 ساعت 15:37