نگاهی کوتاه به دو نماد بورسی
کاما
سال تاسیس این شرکت 1330 می باشد و در اسفند 1382 در بورس پذیرفته شده است. باما در گروه استخراج کانه های فلزی قرار دارد و تولید اصلی این شرکت شمش روی، کنسانتره کربنات سرب و کربنات روی می باشد.
"ریسک" شرکت
ریسک قیمت جهانی روی بوده که مستقیم بر روی سودآوری موثر است. اما به دلیل اینکه شرکت سهم بیشتر خاک مورد نیاز خود را استخراج کرده و مقدار کمی را خرید میکند، نسبت به رقیبان کمتر تحت تاثیر افت قیمت روی قرار میگیرد چراکه هزینههای مربوط به استخراج خاک عمدتا ریالی میباشد. از طرف دیگر رشد قیمت روی نیز تاثیر مثبت بیشتری بر سودآوری باما دارد.
عملکرد "کاما"
شرکت باما در اردیبهشت ماه از محل شمش روی فروشی نداشته است و به همین دلیل جمع فروش این ماه به 6 هزار میلیارد تومان رسیده است و این در حالیست که فروش شرکت در اولین ماه از سال 1400 113.5 میلیارد تومان بوده است(شرکت در فروردین ماه از محل شمش روی 82.6 میلیارد تومان فروش شناسایی کرده است) . شرکت در این ماه 242 تن کربنات روی و 15227 تن سایر محصولات فروخته که همگی داخلی بوده است. این درحالی است که در اردیبهشت سال قبل 701 تن شمش روی به صورت صادرات و 13612 تن سایر محصولات در داخل فروخته است. همچنین این شرکت در سال 99 به ازای هر سهم 153 تومان سود ساخته که نسبت به سال 98 حدود 23 درصد افت داشته است. هم چنین برای سال 99 به ازای هر سهم 50 تومان سود تقسیم کرده است.
خساپا
این روزها در مورد نماد "خساپا" در بازار زیاد می شنویم و ربانزد فعالان بازار سرمایه شده است. شرکت سایپا در سال ۱۳۴۴ با سرمایه اولیه ۱۶۰ میلیون ریال بانام «شرکت ایرانی تولید اتومبیل سیتروئن ایران» تأسیس گردیده است. در تاریخ ۱۵ اسفندماه ۱۳۴۵ به ثبت و دو سال بعد به مرحله بهرهبرداری رسید. شرکت سهامی ایرانی تولید اتومبیلهای سیتروئن (Societe Annonyme Iranienne De Production Automobile Citroen) در سال ۱۳۴۵ در زمینی به مساحت ۲۴۰ هزار مترمربع و زیربنای ۲۰ هزار مترمربع با سرمایه اولیه ۱۶۰ میلیون ریال تأسیس شد.این شرکت هماکنون در زمینی به مساحت ۴۱۵ هزار مترمربع (کارخانه مرکزی) در حال فعالیت است.
عملکرد اردیبهشت ماه "خساپا"
سایپا در اردیبهشت ماه به فروش 1929 میلیارد تومانی رسید که به نسبت مدت مشابه سال قبل و میانگین 12 ماهه سال گذشته به ترتیب رشد 109و 42 درصدی را نشان می دهد. تعداد فروش ماشین از خانواده تیبا در این ماه 19662 دستگاه بوده که نسبت به اردیبهشت سال قبل 76 درصد رشد داشته است. در اردیبهشت 99 حدود 15 هزار دستگاه پراید فروش رفته که امسال تقریبا صفر بوده است. نرخ فروش تیبا در اردیبهشت 82.4 میلیون تومان بوده که نسبت به فروردین ماه 4 درصد افت داشته است.