به گزارش پاداش، به نظر می‌رسد جلسه غیرعلنی مجلس با رئیس‌جمهور و بررسی نوسانات ارزی، تأثیر مثبتی بر بازار سرمایه داشته است. صحبت‌های قالیباف مبنی بر ارزیابی دقیق مسائل اقتصادی و اتخاذ تصمیمات مثبت برای بورس، باعث افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران و در نتیجه رشد قیمت‌ها در بورس تهران شده است. البته، همچنان جزئیات تصمیمات نهایی در خصوص بازار سرمایه مشخص نیست، اما احتمالا این نشست در جهت بهبود شرایط بازار و کاهش نوسانات ارزی مفید بوده است.

در جلسه غیرعلنی امروز مجلس  قرار بود راهکارهایی برای مدیریت نوسانات و کاهش تاثیرات منفی آن بر بخش‌های مختلف اقتصادی اتخاذ شود.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، در نیمه دوم معاملات بورس بود که اعلام کرد در این جلسه تصمیمات خوبی برای بهبود وضعیت بورس و مقابله با مشکلات اقتصادی اتخاذ شده است. هرچند که جزئیات دقیق این تصمیمات هنوز اعلام نشده، اما اظهارات قالیباف باعث افزایش اطمینان در میان سرمایه‌گذاران شد.

واکنش مثبت معامله‌گران بورسی به اظهارات قالیباف نشان‌دهنده این است که سرمایه‌گذاران در انتظار تدابیر جدید و مثبت برای بهبود وضعیت بازار هستند. همین موضوع باعث شد تا قیمت سهام در بورس اوراق بهادار تهران افزایش پیدا کند و روند صعودی تا پایان زمان معاملات ادامه یابد.

نکته جالب این است که حتی بدون مشخص بودن جزئیات دقیق تصمیمات، تنها اعلام این که دولت و مجلس به‌طور جدی به دنبال حل مسائل اقتصادی و به‌ویژه نوسانات ارزی هستند، موجب افزایش اعتماد به بازار شده است. این اتفاق می‌تواند به سرمایه‌گذاران انگیزه بدهد که دوباره وارد بازار شوند و انتظار رشد بیشتری داشته باشند.

در مجموع، این جلسه و اظهارات قالیباف به نظر می‌رسد که گام‌های اولیه‌ای برای مدیریت بهتر نوسانات ارزی و ایجاد ثبات بیشتر در بازار سرمایه کشور باشد.
حال اگر بورس به این نتیجه برسد که همتی قطعا در پست خود باقی خواهد ماند و به سیاست‌های فعلی ادامه می‌دهد، احتمالاً بازار به این خبر واکنش مثبت و جدی‌تری نشان خواهد داد، زیرا سرمایه‌گذاران ممکن است به ثبات بیشتری در سیاست‌های ارزی و اقتصادی امید داشته باشند. این مهم می‌تواند منجر به افزایش اعتماد و ورود سرمایه‌گذاران به بازار شود و در نتیجه شاهد روند صعودی در بورس باشیم.

اکنون اسکناس آمریکایی در بازار آزاد در رقم 92 هزار و 300 تومان و سکه امامی در محدوده 75 میلیون و 335 هزار تومان (تا لحظه تنظیم این گزارش) معامله می‌شوند. طلای 18 عیار امروز 6 میلیون و 594 هزار تومان خرید و فروش شد. نرخ دلار در سامانه بازار ارز توافقی 67 هزار و 538 تومان قیمت خورد.

.

امروز دماسنج بازار سهام با 18 هزار واحد افزایش در سطح 2 میلیون 719 هزار واحدی تثبیت شد. به رغم صعود 0.68 درصدی نماگر اصلی، معیار هم وزن با رشد 0.1 درصدی تا سطح 832 هزار واحدی پیشروی کرد.  ارزش معاملات خرد در معیار سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی نیز در رقمی بالغ بر 6 هزار و 521 میلیارد تومانی قرار گرفت و 147 میلیارد تومان جریان نقد حقیقی به گردونه معاملات وارد شد.

.

در روز جاری برخی نمادهای معاملاتی نظیر #اخابر #فارس #میدکو #خساپا #جم بیشترین تاثیر منفی را در عملکرد شاخص کل بورس تهران داشتند. از طرفی نمادهایی همچون #فملی #نوری #وغدیر #وبملت #پارس بیشترین تاثیر مثبت را در عملکرد دماسنج اصلی بازار سهام اعمال کردند.

.

در بررسی فهرست برترین گروه‌های صنایع به لحاظ ارزش معاملات در بورس تهران، مشاهده می‌شود که صنایعی نظیر فلزات اساسی، بانک‌ها و شیمیایی رتبه‌های اول تا سوم را در حوزه ارزش معاملات به ترتیب 443، 390 و 380 (همگی میلیارد تومان) به خود اختصاص داده‌اند.

.

مقایسه صنایع

در ارزیابی عملکرد صنعت بانکی بازار سهام، نماد معاملاتی وبملت با رشد 2.52 درصدی در سطح 304 تومان تثبیت شد. این شرکت دارای حجم معاملاتی 977 میلیون برگه سهم و ارزش معاملاتی بالغ بر 297 میلیارد تومانی است. نماد معاملاتی ونوین هم امروز با 0.07 درصد مثبت به قیمت 421 تومان رسید. این شرکت با حجم معاملاتی 60 میلیون برگه سهم و ارزش معاملاتی بالغ بر 25 میلیارد تومان همراه بود. نماد وتجارت با 0.77 درصد رشد در سطح 170 تومان تثبیت شد. این شرکت با حجم معاملاتی 125 میلیون برگه سهم و ارزش معاملاتی بالغ بر 21 میلیارد تومان همراه بود.

در بررسی صنعت خودرویی نیز نماد معاملاتی خودرو با 0.12 درصد افت به قیمت 335 تومانی رسید. این شرکت با 203 میلیون برگه سهم ارزش معاملاتی در محدوده 68 میلیارد تومان را به ثبت رساند. از طرفی شرکت خزامیا با کاهش 1.55 درصدی همراه شد و در سطح 380 تومانی قرار گرفت و توانست با 147 میلیون برگه سهم، ارزش معاملاتی در سطح 55 میلیارد تومان را به خود اختصاص دهد. نماد معاملاتی خگستر هم امروز با 1.77 درصد نزول به قیمت 421 تومان رسید. این شرکت با حجم معاملاتی 122 میلیون برگه سهم و ارزش معاملاتی بالغ بر 51 میلیارد تومان همراه بود.

کارشناس بازار : مسعود کریمی

 

 




واکنش بورس به استیضاح وزیر...
توسط مسعود کریمی 01 اسفند 1403 ساعت 15:28
کدال خوانی با پاداش
توسط محمدباقر سلیمانی 01 اسفند 1403 ساعت 08:41
کدال خوانی با پاداش
توسط محمدباقر سلیمانی 29 بهمن 1403 ساعت 08:38
تاثیر پیش فروش سکه بر بازار...
توسط مسعود کریمی 28 بهمن 1403 ساعت 15:57