گام یازدهم آموزش ; تاثیر پول هوشمند در بازار سرمایه
تاثیر پول هوشمند در بازار سرمایه
چطور میتوانیم تشخیص دهیم که چه زمانی پول هوشمند به سهم تزریق شده است ؟؟
آیا ورود و خروج پول هوشمند کمکی به روند بازار سرمایه دارد ؟؟
چه زمانی تقاضا برای خرید سهم افزایش چشمگیری را تجربه می کند ؟؟
چه زمانی پول هوشمند به سهم خاصی وارد یا خارج میشود ؟؟
حالا ؛ کجا ! و چجوری ؟
اگر ذهنت درگیر این موضوع است ولی نمیدونی چکار کنی ؛ با ما همراه شو . . .
پول هوشمند سرمایهای است که توسط سرمایه گذاران و متخصصان بزرگ مالی، شرکتهای سرمایهگذاری، خبرگان بازار و … جهت ایجاد روندهای بزرگ قیمتی در سهم وارد بازار میشود.
سرمایهگذاران عمده بازار با درک بالای خود از نیازهای بازار و همچنین دسترسی به اطلاعات نهان و بیشتری نسبت به سایر افراد، باقدرت خود جهت حرکت سهم را مشخص میکنند. پول هوشمند به اندازهای بزرگ است که میتواند بهصورت مصنوعی روند قیمت یک سهم را تغییر دهد و تأثیرات عمدهای بر بازار ایجاد کند. با ورود پول هوشمند به بازار، سایر بخشهای آن نیز تحت تأثیر قرار گرفته و موجب افزایش یا کاهش قیمتها میشود.
زمانی که سرمایه گذاران عمده و اصلی بازار با توجه به شرایط موجود تشخیص دهند که نیاز است تا بر روی یک سهم سرمایه گذاری ویژهای انجام دهند، شروع به خرید سهم موردنظر در حجمهای بالا میکنند و موجی قوی و مثبت روی آن سهم ایجاد میکنند. معمولاً پس از چند روز و افزایش چند درصدی قیمتهای سهم، سایر سرمایهگذاران مانند سرمایه گذاران ثانویه و خرد، متوجه این موج قوی میشوند و هیجان بالایی برای خرید سهم ایجاد میشود. در این زمان شایعات در بازار گسترده میشود و هدفگذاریهای جدیدی برای قیمت سهم ایجاد میگردد. با افزایش این هیجانات و خریدهای بالای سهم، قیمت افزایش مییابد و در نتیجه سهم رشد زیادی را تجربه میکند. پس از گذشت مدتزمانی از رشد قیمت سهام، همان سهامداران عمده با همان سرعتی که وارد بازار شدند و قیمت سهم را افزایش دادند و به سود مدنظر خود دست یافتند، با همان سرعت از سهم خارج شده و شروع به فروش سهام میکنند. بدین ترتیب پول هوشمند از سهم خارج میشود و قیمت آن بهتدریج کاهش مییابد.
آیا صبر در زمانی که پولهای هوشمند در کنار بازار در حال داد و ستد هست، کمک کننده روند یا سود برای سرمایه گذاران می باشد ؟
از آنجایی که بسیاری از سرمایه گذاران خرد از این موضوع اطلاعی ندارند، ممکن است این ریزش قیمتی را اصلاح قیمتی تصور کنند و همچنان به سهامداری سهم ادامه داده و انتظار رشد قیمت داشته باشند. این دسته از سرمایهگذاران با توجه به عدم اطلاع از ورود و خروج سهامداران عمده یا همان پول هوشمند، همچنان سرمایه خود را در سهام موردنظر نگه میدارند و در نتیجه متضرر میشوند. بیشتر سهامداران غیر عمده در قیمتهای بالا سهام را خریداری میکند و از آنجا که نقدینگی و قیمت سهم روند نزولی پیدا کرده، شانس خروج از سهم بسیار کم میشود. بدینصورت پول هوشمند قدرتمند تر شده و این چرخه را چندین بار تکرار میکند.
نکته قابل توجه برای ورود پول هوشمند:
باید توجه داشت که ورود پول هوشمند به بازار رخدادی نیست که پیوسته تکرار شود و افراد بتوانند بهراحتی آن را تشخیص دهند. بهطور معمول ممکن است برای یک سهم خاص، این اتفاق یک یا دو بار در سال رخ دهد که سبب رشد سریع قیمت سهم شود. دلیل این امر ورود پول هوشمند و سپس خروج آن است که موجب کسب سودهای بیشتر برای عدهای از سهامداران میگردد.
زمان ورود پول هوشمند :
میتوان گفت که پول هوشمند زمانی وارد بازار میشود که قیمت سهم در کف خود قرار دارد یا به پایینترین حد خود رسیده و نسبت به سهم امیدواری وجود ندارد و تقاضایی برای خرید سهم نیست. پول هوشمند به این دلیل وارد سهم میشود تا این عدم تقاضا را رفع کند و فشار فروش سهم را کاهش داده و قیمت سهم را افزایش دهد.
اهداف اصلی :
بدینصورت یکی از اهداف اصلی ورود پول هوشمند، تأثیرگذاری روی قیمتهای بازار است تا از این طریق در قیمتهای پایین خرید انجام شود و در قیمتهای بالا سهم به فروش برسد و سودآوری حاصل شود.
تشخیص ورود و خروج پول هوشمند
یکی از مهمترین عواملی که بهواسطه آن میتوان وجود پول هوشمند را تشخیص داد، حجم معاملات است. با در نظر گرفتن حجم معاملات میتوان ورود یا خروج پول هوشمند را به یک سهم یا صنعت تا حدودی تشخیص داد. حجم معاملات در واقع میزان معاملات انجامشده در دورهای مشخص از زمان (روزانه، هفتگی، ماهانه و …) است که در نمودار میلهای یک سهم قابلمشاهده است. با رصد حجم معاملات همراه با قیمت، تحلیلگران میتوانند جهت حرکت بازار را تشخیص دهند. برخی از تحلیلگران معتقدند که روند قیمت از روند حجم معاملات عقبتر است. بدین معنی که روندهای صعودی و نزولی را میتوان قبل از مشخص شدن روندهای برگشتی قیمت، در حجم معاملات مشاهده کرد.
حجم معاملات چه تغییری در روند بازار دارد :
بر اساس یکی از اصول رایج در بازار بورس والاستریت، حجم معاملات تغییرات قیمت را به وجود میآورد. حجم معاملات در بازارهای پررونق، نسبتاً سنگین و در بازارهای راکد، نسبتاً سبک است؛ اما با این حال نمیتوان گفت تنها حجم معاملات بهطور دقیق این موضوع را مشخص کند. تشخیص ورود پول هوشمند نیاز به دانش کافی و تجربه و شناخت سهم دارد. چنانچه حجم معاملات یک سهم در زمان عدم وجود تقاضای آن بهیکباره به میزان زیادی افزایش یابد، یکی از نشانههای ورود پول هوشمند است. در مقابل کاهش شدید و فروش سنگین یک سهم بهیکباره را میتوان خروج پول هوشمند از آن در نظر گرفت؛ بنابراین خرید و فروش حجم بالای یک سهم در زمان کوتاه و بهیکباره را میتواند از نشانههای وجود پول هوشمند در سهم باشد.
یکی دیگر از نشانههای تشخیص وجود پول هوشمند، مقایسه تعداد خریدار یا فروشنده نسبت به حجم معاملات است. به این صورت که اگر تعداد خریداران کم ولی حجم بسیار بالا باشد، نشاندهنده آن است که سرمایه گذاران کلان در حال خرید سهم هستند. در مقابل وجود فروشندگان کم ولی با حجم بالای سفارش فروش میتواند نشان از خروج پول هوشمند باشد
ارزش معاملات روزانه نیز یکی دیگر از عوامل تشخیص این موضوع است. اگر میانگین ارزش معاملات روزانه در بازار در محدودهای باشد و در زمان کوتاهی دو تا سه برابر شود، میتوان نتیجه گرفت علت این نقدینگی بالا وجود پول هوشمند است. با توجه به نشانههای عنوانشده، سرمایهگذاران و سهامداران خرد میتوانند ورود یا خروج پول هوشمند را تشخیص دهند.
یکی از گزینههایی که باعث انتخاب مناسب سرمایهگذاری مخصوصاً در زمان نوسان بازار و افزایش عدم اطمینان به افراد کمک میکند، وجود پول هوشمند است. معامله گران حرفهای با رصد پیوسته جهت تحرکات قیمتی و حجم معاملات و سایر عوامل تأثیرگذار بر قیمت، قادر خواهند بود تا از ورود و خروج پول هوشمند در بازار مطلع شوند و بتوانند به کمک این موج ایجادشده به سودهای بالاتری دست یابند. افرادی که به این عوامل تأثیرگذار توجهی نمیکنند، تحت تأثیر شایعات منتشرشده و اخبار نادرست قرار میگیرند و بر اساس هیجانات ایجادشده تصمیم به خرید یا فروش سهام میگیرند و دچار زیان میشوند. در این شرایط دریافت اطلاعات و آموزشهای لازم نقش بسزایی را در کسب سود در بازار بورس بازی میکند.
با پاداش سرمایه، آسوده و پرسود باشید...
مدیر آموزش: مرضیه گل محمدی
برای خواندن مصاحبه با کارشناسان روی گفتگو و مصاحبه کلیلک کنید.
گزارشات روزانهی بازار سرمایه در گزارش روز بخوانید.
p/e چیست؟ آموزش بورس را در مقالات آموزشی بخوانید.