وزیر اقتصاد در مقاله ای در روزنامه فایننشال تایمز با بیان این که بودجه 1401 حاوی چند اصلاح ساختاری مهم است‌ نوشت: انتظار می رود رویکرد اتخاذ شده در بودجه 2021 تورم را در سه سال آینده به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

احسان خاندوزی ، وزیر امور اقتصاد و دارایی در مقاله ای در روزنامه فایننشال تایمز کارنامه دولت جدید در هفت ماه گذشته را مثبت ارزیابی کرد و نوشت: در مدت گذشته تلاش کردیم تا به رغم محدویت های موجود بر سر راه تجارت ایران، فروش نفت را افزایش دهیم و نوسانات ارزی و نرخ تورم را هم کنترل کنیم.برگردان کامل این مقاله به شرح زیر است.در سالهای اخیر تحریم ها، نوسانات ارزی، و نرخ تورم بالا در ایران منجر به کاهش عملکرد اقتصادی و رشد منفی شده است.   شوک های مختلف دیگری همچون همه گیری کووید 19 و بلایای طبیعی فشار های مالی را بیشتر کرده است. از این رو، رشد بودجه از تورم سریع تر بوده که برای سال 2021 تقریبا سه برابر سال 2019 بود.من هنوز نمی دانم که نتیجه گفتگوهای هسته ای ایران با 1+4 در وین چه خواهد بود. فارغ از هر نتیجه ای برای این گفتگوها، ما باید به بودجه سال آینده خود نگرش محتاطانه ای داشته باشیم تا اداره اقتصاد کشور دچار تزلزل نشوددولت ما ،در ابتدا ،بر آن بود تا اقتصاد را به ثبات رسانده و سپس مشوق هایی را برای رشد همه جانبه در نظر بگیرد. در چند ماهه گذشته بخشی از هدف نخست به دست آمده، و این راهبرد با کاهش تورم نقطه به نقطه ماهانه (از یک 3.8 درصد افزایش به 1.6 درصد) در چارچوب بودجه 2022 ،که در سال جدید ایرانی از 21 مارس شروع می شود ، باید ادامه پیدا کند.با توجه به موانع فعلی مرتبط با تحریم‌ها در برابر صادرات نفت خام، استراتژی دولت قبل در تامین مالی کسری بودجه رو به رشد، اتکای ما به بازار اوراق قرضه را افزایش داد. بازپرداخت و تصفیه این بدهی ها بر عهده دولت جدید است. ما همچنین در هفت ماهه دولت جدید تلاش کردیم با محدودیت‌های موجود نفت بیشتری بفروشیم (با یک افزایش 40 درصدی) و درآمدهای مالیاتی را افزایش دهیم.

وزارت خارجه چین با اعلام اینکه کلید حل بحران فعلی اوکراین در دست آمریکا و ناتو است، ابراز امیدوار کرد که واشنگتن واقعاً برای صلح و عدالت بیشتر کشورهای در حال توسعه جهان تلاش کند.

ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین در یک نشست خبری، (جمعه) اعلام کرد؛ کشورش از مذاکرات صلح اوکراین- روسیه حمایت می‌کند و تلاش می‌کند تا بحران اوکراین را به شیوه‌ای مسالمت آمیز حل کند و به ایفای نقش سازنده در این زمینه ادامه خواهد داد.وی در این نشست خبری تاکید کرد؛ کسانی که باعث بحران اوکراین شدند باید به دقت درباره نقش خود در آن بیندیشند، مسئولیت‌های خود را جدی بگیرند و به جای سرزنش دیگران، برای کاهش تنش‌ها و حل مشکلات فعلی، گام‌های عملی بردارند.ژائو گفت؛ تصمیم دولت آمریکا در مورد گسترش ناتو به شرق مستقیماً با بحران کنونی اوکراین مرتبط است.وی افزود: کلید حل و فصل بحران فعلی اوکراین در دست آمریکا و ناتو است و چین امیدوار است که ایالات متحده آمریکا، برای صلح و عدالت در اکثر کشورهای در حال توسعه جهان تلاش کند.سخنگوی وزارت امور خارجه چین در ادامه صحبت‌هایش اعلام کرد؛ موضع چین در قبال مسئله اوکراین منصفانه و عینی است و کشورهایی که واقعاً باید احساس ناراحتی کنند، کشورهایی هستند که فکر می‌کنند در جنگ سرد پیروز شده‌اند و می‌توانند جهان را تحت کنترل خود درآورند.وی اضافه کرد کشورهایی که تفکر پیروزی در جنگ سرد را در ذهن خود دارند، نگرانی‌های دیگر کشورها را نادیده می‌گیرند و به پیشبرد گسترش ناتو از طریق پنج دور توسعه به سمت شرق ادامه می‌دهد.

دبیر کل اتاق بازرگانی تهران می‌گوید ایران می‌تواند از طریق جاده ابریشم، مقدمات اتصال ترکیه به نقاط جدید از آسیای میانه و آسیای شرقی را فراهم کند.

وبینار «بررسی روابط تجاری ایران و ترکیه، فرصت‌های همکاری و چالش‌های موجود» با همکاری اتاق بازرگانی تهران و اتاق تجارت استانبول برگزار شد. در این همایش مجازی که بیش از ۲۵۰ فعال اقتصادی از ایران و ترکیه در آن حضور یافته بودند، فرصت‌های همکاری دو کشور مورد بررسی قرار گرفته و دو طرف نسبت به توسعه همکاری‌ها تاکید کردند.نیهات آلایا اوغلو، دبیرکل اتاق تجارت استانبول طی سخنانی به قرابت‌های ایران و ترکیه از منظر سیاسی، اقتصادی و فرهنگی اشاره کرد و گفت: دو کشور با روابطی دیرینه به عمق بیش از ۴۰۰ سال و همچنین با وجود بیش از ۵۰۰ کیلومتر مرز مشترک، قراردادهای تجاری متعددی با یکدیگر به امضا رسانده‌اند. به ویژه قرارداد تجارت ترجیحی که در سال ۲۰۱۵ منعقد شد و برای دو کشور از اهمیت بسیاری برخوردار است.او با بیان اینکه حجم مراودات تجاری ایران و ترکیه از ۱.۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۱ به حدود ۵.۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ رسیده است، ادامه داد: از این میزان، ۲.۷ میلیارد دلار به صادرات ترکیه به ایران اختصاص داشته و ۲.۸ میلیارد دلار نیز مربوط به صادرات ایران به ترکیه است. همچنین ماشین‌آلات و تجهیزات در صدر کالاهای صادراتی ترکیه به ایران قرار گرفته و از ایران نیز عمدتاً موادی چون مس و پلاستیک وارد ‌می‌شود.دبیرکل اتاق تجارت استانبول در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه ترکیه ۷ درصد از واردات ۳۹ میلیارد دلاری ایران را تامین ‌می‌کند، افزود: هدفگذاری ما این است که صادرات ترکیه به ایران را به ۱۰ میلیارد دلار برسانیم و بدیهی است که اتاق‌های بازرگانی دو کشور در حوزه افزایش همکاری‌های تجاری، وظایفی بر عهده دارند.او در ادامه با اشاره به اینکه اتاق استانبول دارای ۷۱۵ هزار عضو بوده و در شمار اتاق‌های بازرگانی بزرگ قرار ‌می‌گیرد، گفت: این اتاق آماده پشتیبانی از فعالیت‌های تجاری مشترک بوده و امیدواریم همکاری‌ها میان دو اتاق استانبول و تهران به توسعه مراودات تجاری دو کشور بیانجامد.بر اساس گزارش سایت اتاق تهران، در ادامه این جلسه، بهمن عشقی، دبیرکل اتاق تهران، سخنانی در باب ظرفیت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران مطرح کرد و سپس به اهمیت توسعه مناسبات اقتصادی ایران و ترکیه پرداخت.او با بیان اینکه ترکیه یکی از دریچه‌های ارتباط اقتصاد ایران به اروپا ترکیه است، ادامه داد: یکی از معابر اتصال ترکیه به راه ابریشم و سرزمین‌های حوزه CIS ایران است. همچنین ایران ‌می‌تواند معبر اصلی اتصال ترکیه به هند و شبه قاره باشد.عشقی با تاکید بر اینکه همکاری اقتصادی دو کشور، یک ضرورت است، ادامه داد: سازش دو ملت طی سه قرن اخیر همزیستی مقتدرانه بوده و اگرچه در مقاطعی، رقابت‌هایی میان دو کشور پدید آمده، اما تعامل ایران و ترکیه همچنان در مسیر توسعه قرار داشته است.دبیرکل اتاق تهران ابراز امیدواری کرد که مزیت‌هایی چون مجاورت، هم‌زبانی و تشابهات دینی و فرهنگی، بیش از پیش منجر به تقویت مناسبات اقتصادی دو کشور شود. او سپس با اشاره به اینکه دوکشور با تهدیدات سریالی مواجه هستند و همچنین شکل‌گیری مناقشه میان روسیه و اوکراین گفت که ایران و ترکیه نیازمند همکاری تنگاتنگی هستند تا بر این چالش‌ها فائق بیایند.

افزایش سرمایه ها

خاذین:هیات مدیره شرکت سایپا آذین با نماد خاذین در مجمع عمومی فوق العاده با افزایش سرمایه ۶۸ درصدی موافقت کردند.بر همین اساس قرار است سرمایه ۲۶۴٫۶ میلیارد تومانی از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها ۱۸۱ میلیارد تومان افزایش پیدا کند.

پارس:هیات مدیره پتروشیمی پارس با افزایش سرمایه ۴۷۰۰۴ میلیاردی این شرکت موافقت کردند.قرار است سرمایه پارس افزایش ۷۸۳۴ درصدی داشته باشد. یعنی سرمایه ۶۰۰ میلیارد تومانی این شرکت  ۴۷۰۰۴٫۹ میلیارد تومان افزایش یابد. محل این افزایش سرمایه مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها است.

سخاش:پیشنهاد افزایش سرمایه شرکت سیمان خاش در مجمع ۱۲ ماهه این شرکت پذیرفته شد. بر اساس اطلاعیه این شرکت در کدال سرمایه ۱۲٫۵ میلیاردی این شرکت سیمانی معادل ۷٫۵ میلیارد تومان یا ۶۰ درصد افزایش پیدا می‌کند.سخاش محل این افزایش سرمایه را مطالبات و آورده‌های نقدی اعلام کرده است.

 

برای خواندن مصاحبه با کارشناسان روی گفتگو و مصاحبه کلیلک کنید.

گزارشات روزانه‌ی بازار سرمایه در گزارش روز بخوانید.

بایدها و نبایدهای سرمایه‌گذاری چیست؟ آموزش بورس را در مقالات آموزشی بخوانید