آکسیوس مدعی شد که نخست‌وزیر اسرائیل در سفر خود به واشنگتن، ترغیب بایدن برای اعمال فشار بیشتر بر ایران را در دستور کار خواهد داشت. نفتالی بنت تصمیم دارد نگرانی‌های خود در قبال ایران را رسماً مطرح کند و از بایدن بخواهد که مسائل مرتبط با ایران را در اولویت قرار دهد.

کمبود قند و شکر جبران خواهد شد؟ دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر اعلام کرد: تا 15 روز دیگر کمبود قند و شکر برطرف می‌شود.

جزئیات قرارداد 20 ساله ایران و روسیه / کنترل فروش گاز ایران به دست روسیه افتاد؟ «کاظم جلالی»، سفیر ایران در مسکو ماه گذشته اعلام کرد که این قرارداد معمول 10 ساله اکنون با یک قرارداد ۲۰ ساله با روسیه که شامل همکاری‌های سیاسی، امنیتی، نظامی، دفاعی و اقتصادی می‌شود جایگزین شده است. یکی از عناصر کلیدی توافقنامه 20 ساله جدید بین ایران و روسیه و دو توافقنامه ۱۰ ساله قبلی این است که روسیه عملاً بر اینکه گاز ایران در کجا و به چه قیمتی فروخته شود، کنترل دارد. به گزارش  «اویل پرایس»، هفته گذشته ایران از یک میدان گازی بزرگ در آب‌های این کشور در دریای خزر رونمایی کرد. میدان گازی "چالوس" قرار است با هدف ایجاد یک قطب جدید گازی در شمال ایران برای تکمیل قطب جنوبی گاز این کشور با محوریت میدان عظیم پارس جنوبی احداث شود.توسعه‌دهنده اصلی میدان گازی چالوس، شرکت نفت خزر (KEPCO) است، اما کمک‌های فنی و مالی نیز از روسیه و چین دریافت می‌شود.اگر برآورد‌های اولیه از ذخایر گاز موجود در میدان چالوس درست باشد، گاز ایران قادر خواهد بود حداقل ۲۰ درصد گاز مورد نیاز اروپا را تأمین کند. با این حال، میزان صادرات، قیمت و مقصد این گاز با روسیه هماهنگ می‌شود و این موضوع بر تسلط مسکو بر اروپا در زمینه انرژی که در زمان حاضر یکی از موضوعات اصلی اختلاف بین اروپا و شریک خود در ناتو یعنی ایالات متحده است، می‌افزاید.به‌گفته «علی اصولی»، مدیرعامل شرکت نفت خزر، تخمین زده می‌شود که میدان چالوس دارای ذخایر گازی معادل یک‌چهارم میدان گازی عظیم پارس جنوبی یا حدود ۱۱ فاز آن است.به گفته نگارنده این تحلیل، دلیل اینکه ایران این تغییر وحشتناک در سهم خود از غنایم دریای خزر را پذیرفت این بود که در آن زمان در حال مذاکره برای توافق ۲۵ ساله با چین بود که شامل یک توافق بزرگ مهم با روسیه نیز می‌شد.این قرارداد با روسیه یک ضرورت حقوقی برای قرارداد ۲۵ ساله با چین بود. به عنوان مثال این قرارداد اجازه می‌دهد که هواپیما‌ها و کشتی‌های روسی و چینی از سایت‌های مشترک در سراسر ایران استفاده کنند. این قرارداد به توافقات موجود چند لایه و ۱۰ ساله که ایران تا آن زمان با روسیه امضا کرده بود، اضافه شد.

تورم مرداد ماه به 45.2 درصد رسید:نرخ تورم سالانه مرداد ماه 1400 برای خانوارهای کشور به 45.2 درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، 1 واحد درصد افزایش نشان می‌دهد.

رئیس اتاق اصناف تهران گفت: با هماهنگی‌های انجام شده از هفته آینده واکسیناسیون اصناف تهران آغاز می‌شود. قاسم نوده فراهانی افزود: برای تزریق واکسن نیازمند مکان خاصی بودیم که با پیگیریهای انجام شده دو محل مسجد امام در بازار تهران و یک ساختمان در نزدیکی مصلی تهران برای امر واکسیناسیون مشخص شد.

امیرعبداللهیان در دیدار وزیر خارجه ژاپن:ایران از مذاکرات سازنده توأم با عمل به کلیه تعهدات استقبال می‌کند.دستیار ویژه رییس مجلس در امور بین الملل گفت: جمهوری اسلامی ایران از مذاکرات سازنده توأم با نتایج ملموس که ناشی از عمل به کلیه تعهدات و پرهیز از اتلاف وقت استقبال می کند. وزیر خارجه ژاپن در ادامه این دیدار اظهار داشت: ژاپن از توافق برجام حمایت می کند و خواستار عمل کلیه طرف ها به تعهداتشان در این توافق مهم بین المللی است. از نظر ژاپن، تداوم برجام و حفظ صلح و امنیت منطقه، بسیار با اهمیت است.

روزانه 10 میلیون لیتر بنزین مازاد بر مصرف صادر می‌شود:دبیرانجمن صنعت پالایش کشور گفت: کشور ما هم اکنون ۱۰ میلیون لیتر مازاد بر مصرف، بنزین تولید می‌کند که صادر می‌شود، اما در صورت تداوم رشد مصرف، تا چند سال آینده وارد کننده بنزین خواهیم شد. ناصر عاشوری گفت: پالایشگاه‌های نفت کشور هم اکنون در مجموع ۱۰۰ میلیون لیتر انواع بنزین تولید می‌کنند و مصرف کشور ما بطور متوسط روزانه ۹۰ میلیون لیتر بنزین است بنابراین هم اکنون روزانه ۱۰ میلیون لیتر بنزین مازاد بر مصرف تولید می‌شود که به کشورهای دیگر صادر می‌شود.وی اضافه کرد: پالایشگاه‌های کشور هم اکنون بصورت سه شیفت مشغول تولید هستند و از نیمه دوم سال ۱۳۹۷ با وارد مدار شدن پالایشگاه ستاره خلیج فارس، از واردات بنزین بی نیاز شدیم و به مرور به صادر کننده این فراورده تبدیل شدیم، اما در صورت تداوم روند رشد و بی توجهی به مدیریت مصرف و تولید، درآینده‌ای نزدیک و در سال‌های آینده به واردات بنزین نیازمند خواهیم شد.

وزارت صمت بر عرضه کل سیمان در بورس کالا مصمم است: قائم مقام وزیر صمت اعلام کرد که وزارت صمت مصمم به عرضه کل سیمان کشور در بورس کالاست تا علاوه بر شفافیت بازار این محصول، بخش توزیع نیز سازماندهی بهتری به خود بگیرد؛ در این میان اعلام سازمان ملی استاندارد بر مخالفت با عرضه سیمان در بورس کالا، هیچ ارتباطی با این سازمان ندارد و این مسائل از حیطه مسوولیت و وظایف سازمان استاندارد خارج است.مفتح تاکید کرد که شرط و اصرار ما عرضه کلیه محصولات سیمانی در بورس کالا است و در صورتی که کارخانه ای محصول یا همه محصول خود را وارد بورس کالا نکند به طور حتم با آن برخورد کرده و به دستگاه های نظارتی معرفی می شود.  به گفته وی، کارایی حداکثری بورس کالا زمانی است که کلیه عرضه کنندگان و خریداران باهم معاملات خود را در این بستر انجام دهند تا همه اطلاعات شفاف و روشن و روند قیمت ها مشخص شود. در این میان اگر قرار باشد بخشی از کالا وارد بورس کالا شود و بخش دیگر به شیوه سنتی در بازار مبادله شود از اهدافمان دور خواهیم ماند.

اخطار سازمان بورس به هیئت مدیره مجموعه شستا:هرگونه پرداخت بابت سود سهام به سهامداران شرکت قبل از برگزاری مجمع عمومی سالیانه غیرقانونی است.صورت جلسه هیئت مدیره و سایر مستندات عزل مدیرعامل قبلی و تعیین سرپرست ارائه شود.انتصاب مدیرعامل هر یک از شرکت‌های ثبت شده نزد این سازمان منوط به اخذ گواهی تایید صلاحیت است.

تایید کامل واکسن فایزر توسط آمریکا:سازمان غذا و داروی آمریکا روز دوشنبه واکسن کرونای ساخت شرکت "فایزر و بیونتک" را برای سنین ۱۶ سال به بالا تایید کامل کرد.این در حالی است که خبر واردات ۲۰ میلیون دز از واکسن کرونا توسط کیانوش جهان پور تلویحا تکذیب شده است.

بورس تهران در اطلاعیه ای اعلام کرد: عطف به نامه شماره 121/153021 مورخ 1400/05/31 در خصوص اجرای بند 5 ششصد و هشتاد و یکمین صورتجلسه هیأت مدیره محترم سازمان بورس و اوراق بهادار در رابطه با ادغام تدریجی نمادهای معاملاتی بورسها، به استحضار میرساند مقرر شده است در راستای اجرای تدیجی مصوبه مزبور و در گام نخست، 5 درصد از سهام شرکت بورس اوراق بهادار تهران متعلق به سهامداران دسته نهادهای مالی و فعالان به دسته سایر اشخاص (نماد بورس) انتقال یابد و قابلیت معامله برای آنها در نماد بورس فراهم گردد.

قیمت تایر 15 درصد افزایش یافت:با مصوبه هیأت مدیره انجمن تایر، قیمت تایرهای تولیدی در کشور از امروز 15 درصد افزایش یافت. سخنگوی انجمن تولیدکنندگان تایر گفت: با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه تولید تایر، پیشنهاد رشد 15 درصدی قیمت تایر پیگیری شد و در نهایت با هماهنگی سازمان حمایت، مقرر شد این میزان افزایش قیمت برای تایرهای تولیدی در کشور اعمال شود.مصطفی تنها افزود: قیمت تمام شده تولید تایر بیش از 15 درصد افزایش داشته اما تولیدکنندگان به این نتیجه رسیدند که در تعامل با بازار باید منقبض تر عمل کنند به طوری که بازار کشش افزایش قیمت را داشته باشد. در نتیجه افزایش قیمت 15 درصدی مصوب شد. /فارس

افزایش ۶ درصدی تولید کنسانتره سنگ آهن شرکت‌های بزرگ کشور در ۴ ماهه نخست سال جاری:10 شرکت بزرگ تولیدکننده کنسانتره سنگ آهن از ابتدای فروردین تا پایان تیر ۱۴۰۰، حدود ۱۷ میلیون و ۴۲ هزار و ۳۶۴ تن تولید کردند که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۶ درصدی را نشان می‌دهد. همچنین طی ۴ ماهه نخست امسال، شرکت های بزرگ ۵ میلیون و ۳۶۱ هزار و ۳۲۰ تن کنسانتره به شرکت‌ها ارسال کردند که در مقایسه با رقم مدت مشابه سال ۹۹ (۵ میلیون و ۹۴۷ هزار و ۵۳ تن)، حدود ۱۰ درصد کاهش نشان می‌دهد.منبع: معدن 24

 

برای خواندن مصاحبه با کارشناسان روی گفتگو و مصاحبه کلیلک کنید.

گزارشات روزانه‌ی بازار سرمایه در گزارش روز بخوانید.

مزایای سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها چیست؟ آموزش بورس را در مقالات آموزشی بخوانید