به نیمه دوم سال بازار سرمایه امیدوار باشیم ؟
آیا سرمایه گذاران چشم انتظار به نیمه دوم 1400 باشند ؟
آیا کنترل دستوری می تواند رفتار سرمایه گذار را تحت تاثیر خود قرار دهد؟
کارشناس بازار سرمایه سلمان یزدانی در گفتگو با پاداش سرمایه به بررسی ابعاد این موضوع پرداخت.
فعال و کارشناس بازار سرمایه، سلمان یزدانی، در گفت و گو با پاداش سرمایه به بررسی بازار سهام پرداخت و در این باره گفت:
بحث برجام تاثیر چندانی بر روند بازار ندارد و موردی که می تواند بازار سهام را تحت تاثیر خود قرار دهد، بحث قیمت گذاری دستوری است که میتوان گفت کلمه "کنترل دستوری" هر بازاری را تحت تاثیر خود قرار می دهد که بازار سهام هم میتواند یکی از این موارد باشد.
رفتار منطقی یا هیجانی ؟؟
یزدانی در ادامه ضمن تاکید بر این که نمی توان گفت که رفتار بازار یک رفتار هیجانی یا غیر منطقی است گفت:
اتفاقا رفتار بازار کاملا منطقی است و در 6 ماه دوم با توجه به بحثهای حاکم که دولت برای کنترل بیشتر قیمتهای مسکن و ... نوید کنترل قیمتها را داده که قیمتها را کنترل کند. در مجموع کلمه «کنترل» چیزی است که تاثیر نامناسبی را به بازارهای مالی میتواند داشته باشد بعنوان مثال در معاملات روز جاری نماد فولاد با قیمت 1000 تومان با افزایش عرضه و کمبود تقاضا روبروست، این قیمتها در برخی از نمادها کاملا ارزنده است.
ما اگر بخواهیم از رو سود Forward P/E یا نسبت قیمت به درآمد پیشرو آن حساب کنیم، کاملا این قیمتها ارزنده میباشند ولی متاسفانه با توجه به تردید سهامداران به سرمایه گذاری در بازار سهام، این سودها را قابل پیش بینی و امکان پذیر نمیبینند و موضوعی که میتوان گفت، این است که بحث قیمتهای دستوری باعث نادیده گرفتن این موضوع شده است.
یزدانی در ادامه به بررسی دلار پرداخت و گفت:
می توان انتظار ثبات نسبی در همین محدوده فعلی نرخ ارز داشته باشیم و یا انتظار نوسان این ارز در کانال قیمتی 24 الی 30 هزار تومان را داشته باشیم.
وی در ادامه به مذاکرات برجام اشاره کرد و گفت:
اگر مذاکرات به نتیجه ای نرسید انتظار دلار شاید بالای 30 هزارتومان در ایران داشته باشیم.
و در نهایت این فعال بازار سهام در ادامه به بررسی شاخص کل پرداخت و تصریح کرد:
بحث شاخص کل را اگر بخواهیم بگوییم، نباید به عددی که نشان میدهد خیلی جدی نگاه کنیم چرا که این اعداد برگرفته از تعدادی از سهام شرکتهای بزرگ ساخته میشود و میتوان در مورد کلیت بازار بگوییم که اگر بخواهیم از نظر نوسانهای فعلی بررسی کنیم، باید همین محدوده رنجی را تا مدتی داشته باشیم زیرا خیلی از نوسانها تغییری نمیکند و سهمها از کف قیمتی که فروردین و یا اردیبهشت ماه داشتند پایین تر نخواهند رفت و اکثراٌ سقفی که بین 10 /15 روز گذشته را داشتند در حال نوسان میباشند، مگر اینکه توافقات کاملا لغو شود و اثرات تورمی باعث تغییرات بزرگ بروی سهام شرکتها به وجود آورد و ایجاد ترس و واهمه در دل بازار کند.
تهیه کننده : مرضیه گل محمدی
برای خواندن مصاحبه با کارشناسان روی گفتگو و مصاحبه کلیلک کنید.
گزارشات روزانهی بازار سرمایه در گزارش روز بخوانید.
بایدها و نبایدهای سرمایهگذاری چیست؟ آموزش بورس را در مقالات آموزشی بخوانید